Szapolyai János erdélyi vajda, magyar király (1526-1540)

Köszöntöm a Szapolyai honlapon, melynek célja, hogy tudományos igénnyel, részrehajlás nélkül eloszlassa a Szapolyai-családról kialakult toposzokat.

Tisztelt Látogatók, Olvasók!

 

A mindenkori politikától és állami intézményektől függetlenül alkotó kis kutatócsoportunk anyagi erőforrásai az utóbbi időkben rendkívüli mértékben megcsappantak. Próbáltunk saját erőnkből minden munkánkat, eredményünket a lehető legszélesebb körben ingyen elérhetővé tenni. Sajnos azonban semmi sincs ingyen, egy-egy tudományos cikk, nem beszélve könyv megszületése mögött több évre visszamenő kutatómunka áll, és a történeti forrásokat gyakran egymástól elég távol fekvő helyekről, országokból szereztük be. 

 

Kérek mindenkit, hogy - amennyiben ez lehetséges - támogassa a munkánkat, mert a jövőben is szeretnénk a tisztelt Olvasóinkat igényes írásokkal örvendeztetni. Továbbiakban is az a célunk, hogy az 500. évfordulóhoz közeledve a mohácsi csatáról hitelesebb kép alakuljon ki, illetve Szapolyai János mohácsi szerepléséről minél többet megtudjunk. Ha kell, szembehaladva az államilag finanszírozott magyar történetírás képviselőivel. Mert nekünk nem a pozíció megtartása számít (hiszen nincs is pozíciónk), hanem a források korrekt közlése és értelmezése. Ehhez szeretnénk támogatást kérni!

 

További információk:

botlikrichard@gmail.com

 

Köszönettel,

Botlik Richárd történész

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 142
Tegnapi: 42
Heti: 142
Havi: 2 120
Össz.: 582 233

Látogatottság növelés
Oldal: Támogatókat keresünk!
Szapolyai János erdélyi vajda, magyar király (1526-1540) - © 2008 - 2024 - szapolyai.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »